Słoik pysznego masła ciasteczkowego z krówkami i bakaliami zachwyci każdego, a nawet małe dziecko może “pomóc” przy jego przygotowywaniu.
Składniki
2 opakowania Herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g
100 ml mleka
100 g masła
2 łyżki pokruszonych orzechów laskowych w czekoladzie
5 krówek
Sposób przygotowania
krok 1
Ciasteczka pokrusz lub zmiksuj w malakserze i przełóż do miski.
Mleko podgrzej z krówkami i mieszaj do rozpuszczenia krówek. Ciepłe mleko z krówkami dodaj do miski z ciastkami.
Zmiksuj, żeby składniki się połączyły.
Dodaj miękkie masło, cynamon i pokruszone tłuczkiem lub rozkruszone w malakserze orzechy w czekoladzie. Mikserem wymieszaj do uzyskania gładkiego kremu.
krok 2
Gotowy krem przełóż do słoika i schłodź w lodówce. Używaj go do chałki, naleśników, herbatników.