Zapiekany kogel-mogel

Kogel mogel - pycha! Wiedziałaś, że można kogel mogel zapiec z owocami, pianką z białka, czekoladą…? To najprostszy “suflet” świata: puszysty i rumiany. Sprawdź sama!

Składniki

2 opakowania Herbatników Be Be 16g,
2 jaja,
2 łyżki cukru,
1 łyżeczka masła,
100 g truskawek lub malin

Sposób przygotowania

krok 1

Nagrzej piekarnik do 160 stopni.
Przygotuj 2 nieduże naczynia żaroodporne. Dno i boki naczyń wysmaruj masłem.
Herbatniki pokrusz i wyłóż nimi dno naczyń.
Na herbatnikach ułóż owoce: truskawki, maliny, jabłka, lub inne, które dobrze się zapiekają.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-19-at-10.50.47-300x200.png

krok 2

Oddziel białka od żółtek.
Żółtka ubij z cukrem tak aby się cały rozpuścił, a masa stanie się biała.
W oddzielnym naczyniu ubij pianę z białek.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-19-at-10.51.06-300x200.png

krok 3

Kogel-mogel wylej na owoce, a na wierzchu delikatnie połóż ubitą pianę.
Deser wstaw do piekarnika na ok. 20 min. Deser podaj ciepły.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-19-at-10.51.48-300x200.png

Zobacz więcej przepisów

Cytrynowe markizy z makiem

Cytrynowe markizy z makiem

Desery

HERBATNIKOWE TRUFLE W 2 WERSJACH

HERBATNIKOWE TRUFLE W 2 WERSJACH

Desery

Domowe markizy orzechowe

Domowe markizy orzechowe

Desery

Budyń kokosowo-czekoladowy z herbatnikową kruszonką

Budyń kokosowo-czekoladowy z herbatnikową kruszonką

Desery