Sezon na jagody trwa wprawdzie strasznie krótko, ale ten jagodowy deser z herbatnikami można też zrobić z mrożonych jagód. Można go zabrać ze sobą w słoiczku na wycieczkę lub zjeść schłodzony prosto z lodówki. Pycha!
Składniki
3 opakowania Herbatników Be Be 16g,
250 g serka mascarpone,
160 g mleka skondensowanego słodzonego,
200 g jagód świeżych lub mrożonych,
4 łyżki (60 ml) soku z cytryny
Sposób przygotowania
krok 1
Herbatniki pokrusz w palcach na większe kawałki. Połową z nich wypełnij dno foremek tworząc rodzaj spodu.
Mleko skondensowane ubij mikserem z jagodami i sokiem z cytryny. Podczas ubijania dodawaj stopniowo serek mascarpone.
![http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-18-at-12.19.01-300x200.png](http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-18-at-12.19.01-300x200.png)
krok 2
Gotowy krem nałóż do 4 pucharków, słoiczków lub foremek.
Wierzch ozdób resztą herbatników i owocami.
Deser schłodź w lodówce 2-3 h.
![http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-18-at-12.15.54-300x200.png](http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-18-at-12.15.54-300x200.png)