Krem jagodowy z herbatnikami

Sezon na jagody trwa wprawdzie strasznie krótko, ale ten jagodowy deser z herbatnikami można też zrobić z mrożonych jagód. Można go zabrać ze sobą w słoiczku na wycieczkę lub zjeść schłodzony prosto z lodówki. Pycha!

Składniki

3 opakowania herbatników Jutrzenka Petit Beurre BeBe 16g,
250 g serka mascarpone,
160 g mleka skondensowanego słodzonego,
200 g jagód świeżych lub mrożonych,
4 łyżki (60 ml) soku z cytryny

Sposób przygotowania

krok 1

Herbatniki pokrusz w palcach na większe kawałki. Połową z nich wypełnij dno foremek tworząc rodzaj spodu.
Mleko skondensowane ubij mikserem z jagodami i sokiem z cytryny. Podczas ubijania dodawaj stopniowo serek mascarpone.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-18-at-12.19.01-300x200.png

krok 2

Gotowy krem nałóż do 4 pucharków, słoiczków lub foremek.
Wierzch ozdób resztą herbatników i owocami.
Deser schłodź w lodówce 2-3 h.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-18-at-12.15.54-300x200.png

Zobacz więcej przepisów

Czereśniowy przekładaniec

Czereśniowy przekładaniec

Desery

Czekoladowe batony prezentowe

Czekoladowe batony prezentowe

Desery

Mulatki

Mulatki

Desery

BANOFFEE BEZ PIECZENIA Z MASCARPONE I KAWĄ

BANOFFEE BEZ PIECZENIA Z MASCARPONE I KAWĄ

Desery