HERBATNIKOWE TRUFLE W 2 WERSJACH

Zaangażuj swoje dzieciaki w kuchni! Najłatwiejszym sposobem jest wspólne przygotowywanie różnego rodzaju trufli.

Składniki

4 opakowania herbatników Jutrzenka Petit Beurre BeBe 16 g
2 tabliczki czekolady Goplana oryginalna mleczna lub Goplana klasyczna gorzka
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżka masy marcepanowej
1 banan
pokruszone migdały
kolorowa posypka

Sposób przygotowania

krok 1

Ciastka umieść w blenderze i rozkrusz dokładnie.
Okruchy wymieszaj pojedynczo z rozgniecionym bananem i masłem orzechowym oraz z masą marcepanową.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/0026_Herbatnikowe-trufle.mp4.00_00_26_10.Still008-300x200.jpg

krok 2

Z powstałej masy łyżeczką do lodów lub w dłoni uformuj małe kulki.
Schłodź w lodówce ok. 20 minut.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/0026_Herbatnikowe-trufle.mp4.00_00_30_17.Still009-300x200.jpg

krok 3

W tym czasie rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej.
Kiedy czekolada ostygnie wyjmij z lodówki trufle i zamocz w czekoladzie.
Gotowe odkładaj na pergamin i posyp posypką cukrową.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/0026_Herbatnikowe-trufle.mp4.00_00_42_16.Still010-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Placuszki bananowe

Placuszki bananowe

Desery

Koktajl czekoladowo-truskawkowy

Koktajl czekoladowo-truskawkowy

Desery

Ciasteczka z duchami

Ciasteczka z duchami

Desery

Owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką

Desery