HERBATNIKOWE TRUFLE W 2 WERSJACH

Zaangażuj swoje dzieciaki w kuchni! Najłatwiejszym sposobem jest wspólne przygotowywanie różnego rodzaju trufli.

Składniki

4 opakowania herbatników Jutrzenka Be Be 16 g
2 tabliczki mlecznej lub gorzkiej czekolady
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżka masy marcepanowej
1 banan
pokruszone migdały
kolorowa posypka

Sposób przygotowania

krok 1

Ciastka umieść w blenderze i rozkrusz dokładnie.
Okruchy wymieszaj pojedynczo z rozgniecionym bananem i masłem orzechowym oraz z masą marcepanową.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0026_Herbatnikowe-trufle.mp4.00_00_26_10.Still008-300x200.jpg

krok 2

Z powstałej masy łyżeczką do lodów lub w dłoni uformuj małe kulki.
Schłodź w lodówce ok. 20 minut.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0026_Herbatnikowe-trufle.mp4.00_00_30_17.Still009-300x200.jpg

krok 3

W tym czasie rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej.
Kiedy czekolada ostygnie wyjmij z lodówki trufle i zamocz w czekoladzie.
Gotowe odkładaj na pergamin i posyp posypką cukrową.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0026_Herbatnikowe-trufle.mp4.00_00_42_16.Still010-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Czekoladowe batony prezentowe

Czekoladowe batony prezentowe

Desery

Praliny czekoladowe domowej roboty

Praliny czekoladowe domowej roboty

Desery

Karmelowe jabłka

Karmelowe jabłka

Desery

KOLOROWY DESER NA KINDERBAL

KOLOROWY DESER NA KINDERBAL

Desery