Praliny czekoladowe domowej roboty

Czekoladowy dodatek do kawy - to przekąska, której wszyscy potrzebujemy codziennie. Takie małe praliny jak te potrafią idealnie zaspokoić tę potrzebę. Zrobiliśmy je z czekolady, śliwek i herbatników. Są pyszne i pożywne 🙂

Składniki

1 opakowanie Herbatników Petit Beurre Kruche 50g
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 70%,
250 g masła orzechowego,
1/2 szklanki (30 g) orzechów laskowych,
1/2 szklanki suszonych śliwek

Sposób przygotowania

krok 1

Herbatniki pokrusz palcami na drobne kawałki. Posiekaj śliwki i orzechy.
Do miski wkrusz czekoladę i dodaj masło orzechowe.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-19-at-17.19.25-300x200.png

krok 2

Włóż miskę do mikrofalówki. Podgrzej 60 sekund.
Wyjmij, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj dokładnie.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-19-at-16.32.25-300x200.png

krok 3

Gotową masę nakładaj łyżeczką do papierowych papilotek.
Praliny wstaw do zamrażalnika na ok. 20 minut.

Wierzch posyp ciemnym kakao.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-19-at-16.32.44-300x200.png

Zobacz więcej przepisów

Krem jagodowy z herbatnikami

Krem jagodowy z herbatnikami

Desery

Budyń kokosowo-czekoladowy z herbatnikową kruszonką

Budyń kokosowo-czekoladowy z herbatnikową kruszonką

Desery

JOGURTOWO-CIASTECZKOWY PUDDING CHIA

JOGURTOWO-CIASTECZKOWY PUDDING CHIA

Desery

Zapiekany kogel-mogel

Zapiekany kogel-mogel

Desery