Zaangażuj swoje dzieciaki w kuchni! Najłatwiejszym sposobem jest wspólne przygotowywanie różnego rodzaju trufli.
Składniki
4 opakowania herbatników Jutrzenka Be Be 16 g
2 tabliczki mlecznej lub gorzkiej czekolady
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżka masy marcepanowej
1 banan
pokruszone migdały
kolorowa posypka
Sposób przygotowania
krok 1
Ciastka umieść w blenderze i rozkrusz dokładnie.
Okruchy wymieszaj pojedynczo z rozgniecionym bananem i masłem orzechowym oraz z masą marcepanową.
krok 2
Z powstałej masy łyżeczką do lodów lub w dłoni uformuj małe kulki.
Schłodź w lodówce ok. 20 minut.
krok 3
W tym czasie rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej.
Kiedy czekolada ostygnie wyjmij z lodówki trufle i zamocz w czekoladzie.
Gotowe odkładaj na pergamin i posyp posypką cukrową.