Czekoladę z orzechami można kupić, ale co to za frajda, skoro można zrobić ją samodzielnie i dodać swoje ulubione składniki? Orzechy w czekoladzie, przyprawy, a nawet kolorowe cukierki! Zmontujmy z nich najlepsze batony prezentowe.
Składniki
2 opakowania Herbatników Be Be 16 g,
3 białe czekolady (300 g),
orzechy w kolorowej polewie,
rodzynki,
migdały,
1 łyżeczka przyprawy do piernika.
Sposób przygotowania
krok 1
Rozpuść czekoladę.
Dodaj mieszankę piernikowej przyprawy.
Wymieszaj dokładnie.
![http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-11.50.36-300x200.png](http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-11.50.36-300x200.png)
krok 2
Posiekaj orzechy.
Do silikonowej formy wlej masę czekoladową.
Na wierzchu rozsyp pokruszone herbatniki, posiekane migdały, orzechy, rodzynki i cukierki.
![http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-11.50.06-300x200.png](http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-11.50.06-300x200.png)
krok 3
Wstaw przykrytą masę do lodówki na kilka godzin.
Kiedy masa zastygnie, pokrój w nieregularne kawałki i spakuj ozdobnie w przezroczysty celofan.
![http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-11.51.07-300x200.png](http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-11.51.07-300x200.png)