JOGURTOWO-CIASTECZKOWY PUDDING CHIA

Pudding chia to super zdrowy deser, który bez wyrzutów sumienia jadamy w środku tygodnia jako drugie śniadanie
lub podwieczorek po niewielkim obiedzie. Mleko migdałowe nadaje ciekawego aromatu, który można uzupełnić ścierając nieco skórki z cytryny. Oczywiście dowolne owocowe dodatki też będą pasować. Mniam!

Składniki

1 opakowanie Herbatników Petit Beurre 100 g,
2 łyżki nasion chia,
200 ml mleka migdałowego,
300 g gęstego jogurtu naturalnego,
pół tabliczki stopionej czekolady

Sposób przygotowania

krok 1

Nasiona chia namocz dzień wcześniej w mleku migdałowym.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0015_Colian_Herbatniki-11-30_2016-12-05_Herbatnikowy-pudding-chia.mp4.00_00_23_19.Still007-300x200.jpg

krok 2

Herbatniki umieść w blenderze i zmiksuj na pył.
Dodaj mleko i zmiksuj do uzyskania gładkiego kremu.
W misce wymieszaj jogurt z rozpuszczoną czekoladą.
Dodaj nasiona chia i dokładnie wymieszaj.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0015_Colian_Herbatniki-11-30_2016-12-05_Herbatnikowy-pudding-chia.mp4.00_00_36_16.Still004-300x200.jpg

krok 3

W pucharkach układaj naprzemiennie kilka warstw.
Deser wstaw do lodówki na ok. 4 h.
Gotowy udekoruj pokruszonymi herbatnikami.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0015_Colian_Herbatniki-11-30_2016-12-05_Herbatnikowy-pudding-chia.mp4.00_01_12_02.Still005-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Karmelowe jabłka

Karmelowe jabłka

Desery

Praliny czekoladowe domowej roboty

Praliny czekoladowe domowej roboty

Desery

ŁATWE SERNICZKI NA ZIMNO

ŁATWE SERNICZKI NA ZIMNO

Desery

KOLOROWY DESER NA KINDERBAL

KOLOROWY DESER NA KINDERBAL

Desery