Egzotyczne trufle z daktyli

Trufle robimy z dziećmi i dla dzieci. To zdrowsza i mniej słodka wersja kupnych cukierków. Daktyle, wiórki i ta wspaniała posypka z liofilizowanego ananasa! Czy można sobie wyobrazić coś bardziej pełnego smaku?

Składniki

1 opakowanie herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Grube 100g,
1 szklanka (150 g) daktyli,
3 łyżki (70 g) oleju kokosowego,
skórka z 1 limonki,
sok z 1 limonki,
3 łyżki (50 g) wiórków kokosowych,
30 g liofilizowanego ananasa.

Sposób przygotowania

krok 1

Herbatnik skrusz w blenderze. Dodaj daktyle, sok i skórkę z limonki, olej kokosowy i wiórki.
Zmiksuj na gładką masę.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-12.05.16-300x200.png

krok 2

Z masy uformuj małe kulki i układaj na desce.
Opakowanie liofilizowanych owoców otwórz bezpośrednio przed użyciem.
Skrusz liofilizowany ananas w moździerzu i utrzyj na żółty proszek.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-12.06.00-300x200.png

krok 3

W proszku z ananasa obtocz każdą z trufli.
Schłodź je w lodówce przez około 2 godziny.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-12.06.15-300x200.png

Zobacz więcej przepisów

PORZĄDNA CZEKOLADA NA GORĄCO

PORZĄDNA CZEKOLADA NA GORĄCO

Desery

Owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką

Desery

Czekoladowe cukierki z solą

Czekoladowe cukierki z solą

Desery

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Desery