KOKTAJL WIŚNIOWO-CZEKOLADOWY

Wiśnie i mleko to nie jest najlepsze połączenie. Co innego mleko migdałowe, wiśnie i czekolada. Delikatny migdałowy aromat i słodycz, kwaskowość wiśni, lekka czekoladowa goryczka i gęstość, jakiej temu koktajlowi nadają herbatniki. Oto przepis na koktajlowy sukces.

Składniki

2 opakowania herbatników Jutrzenka Petit Beurre BeBe 16 g,
250 ml mleka migdałowego,
120 g mrożonych wiśni,
pół tabliczki czekolady Goplana klasyczna gorzka

Sposób przygotowania

krok 1

W blenderze umieść herbatniki i zmiksuj.
Dodaj mleko, zamrożone wiśnie i kawałki czekolady.
Zmiksuj wszystko do momentu aż powstanie gęsty shake.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/0017_Przepis-na-koktajl-wiśniowo-czekoladowy.mp4.00_00_10_18.Still004-300x200.jpg

krok 2

Gotowy przelej do szklanki udekoruj kilkoma wiśniami i włóż do ozdoby dwa herbatniki.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/0017_Przepis-na-koktajl-wiśniowo-czekoladowy.mp4.00_00_22_02.Still005-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

HERBATNIKOWE TRUFLE W 2 WERSJACH

HERBATNIKOWE TRUFLE W 2 WERSJACH

Desery

KOLOROWY DESER NA KINDERBAL

KOLOROWY DESER NA KINDERBAL

Desery

ORZECHOWE BATONY Z PIANEK MARSHMALLOW

ORZECHOWE BATONY Z PIANEK MARSHMALLOW

Desery

Batony mocy

Batony mocy

Desery