Krem jagodowy z herbatnikami

Sezon na jagody trwa wprawdzie strasznie krótko, ale ten jagodowy deser z herbatnikami można też zrobić z mrożonych jagód. Można go zabrać ze sobą w słoiczku na wycieczkę lub zjeść schłodzony prosto z lodówki. Pycha!

Składniki

3 opakowania Herbatników Be Be 16g,
250 g serka mascarpone,
160 g mleka skondensowanego słodzonego,
200 g jagód świeżych lub mrożonych,
4 łyżki (60 ml) soku z cytryny

Sposób przygotowania

krok 1

Herbatniki pokrusz w palcach na większe kawałki. Połową z nich wypełnij dno foremek tworząc rodzaj spodu.
Mleko skondensowane ubij mikserem z jagodami i sokiem z cytryny. Podczas ubijania dodawaj stopniowo serek mascarpone.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-18-at-12.19.01-300x200.png

krok 2

Gotowy krem nałóż do 4 pucharków, słoiczków lub foremek.
Wierzch ozdób resztą herbatników i owocami.
Deser schłodź w lodówce 2-3 h.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-18-at-12.15.54-300x200.png

Zobacz więcej przepisów

Domowe markizy orzechowe

Domowe markizy orzechowe

Desery

KOLOROWY DESER NA KINDERBAL

KOLOROWY DESER NA KINDERBAL

Desery

Czekoladowe batony prezentowe

Czekoladowe batony prezentowe

Desery

Praliny czekoladowe domowej roboty

Praliny czekoladowe domowej roboty

Desery