SZYBKI DESER TRUSKAWKOWY Z BEZĄ I JOGURTEM

Poszukiwany: szybki i lekki deser owocowy.
Dobrze trafiasz! Gładkość jogurtu, chrupkość herbatników i delikatnie kwaskowe owoce ułożą się zaraz w deser. Jogurt grecki można zastąpić mascarpone, a truskawki - innymi owocami. Jednak pewnie to właśnie wersja z musem truskawkowym podbije serca Twoich gości!

Składniki

2 opakowania herbatników Jutrzenka Be Be 16 g
4 bezy
1 szklanka mrożonych truskawek
truskawek 250 g jogurtu greckiego
garść listków świeżej mięty
2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania

krok 1

Owoce wrzuć do garnka, dodaj cukier i podgrzej, żeby owoce się rozmroziły, a sok zamienił się w sos.
Przygotuj 2 słoiczki i pokrusz do każdego 4 herbatniki BeBe.
Dodaj 3 łyżki jogurtu, pokruszoną bezę, trochę owoców.
Czynności powtórz od początku tworząc wielowarstwowy deser.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/szybki_deser_z_herbatnikami_i_bezą.mp4.00_00_26_22.Still004-300x200.jpg

krok 2

Wierzch deseru udekoruj listkami mięty.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/szybki_deser_z_herbatnikami_i_bezą.mp4.00_00_43_19.Still005-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Budyń kokosowo-czekoladowy z herbatnikową kruszonką

Budyń kokosowo-czekoladowy z herbatnikową kruszonką

Desery

JOGURTOWO-CIASTECZKOWY PUDDING CHIA

JOGURTOWO-CIASTECZKOWY PUDDING CHIA

Desery

Domowe markizy orzechowe

Domowe markizy orzechowe

Desery

Karmelowe jabłka

Karmelowe jabłka

Desery