Ciasteczkowe masło z bakaliami i krówkami

Słoik pysznego masła ciasteczkowego z krówkami i bakaliami zachwyci każdego, a nawet małe dziecko może “pomóc” przy jego przygotowywaniu.

Składniki

2 opakowania herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g
100 ml mleka
100 g masła
2 łyżki pokruszonych orzechów laskowych w czekoladzie
5 krówek

Sposób przygotowania

krok 1

Ciasteczka pokrusz lub zmiksuj w malakserze i przełóż do miski.
Mleko podgrzej z krówkami i mieszaj do rozpuszczenia krówek. Ciepłe mleko z krówkami dodaj do miski z ciastkami.
Zmiksuj, żeby składniki się połączyły.
Dodaj miękkie masło, cynamon i pokruszone tłuczkiem lub rozkruszone w malakserze orzechy w czekoladzie. Mikserem wymieszaj do uzyskania gładkiego kremu.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/tesat01.mp4.00_00_30_10.Still005-300x200.jpg

krok 2

Gotowy krem przełóż do słoika i schłodź w lodówce. Używaj go do chałki, naleśników, herbatników.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/tesat01.mp4.00_00_40_16.Still006-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

JOGURTOWO-CIASTECZKOWY PUDDING CHIA

JOGURTOWO-CIASTECZKOWY PUDDING CHIA

Desery

Placuszki bananowe

Placuszki bananowe

Desery

Krem jagodowy z herbatnikami

Krem jagodowy z herbatnikami

Desery

Śniadaniowy koktajl mleczny

Śniadaniowy koktajl mleczny

Desery