Kiedy jest pora na sernik? Zawsze!
Te mini serniczki na zimno możesz zrobić nawet wtedy, gdy w lodówce prawie pusto, ale masz ochotę na pyszny deser. Spróbuj je też zamrażać: stają się wtedy lodami sernikowymi bądź też serniczkami lodowymi.
Składniki
6 opakowań herbatników Jutrzenka Be Be 16 g,
350 g serka śmietankowego/kremowego,
100 g masła,
30 g cukru pudru,
16 g cukru wanilinowego,
40 g płatków migdałowych,
tabliczka białej czekolady,
skórka otarta z 1 cytryny
Sposób przygotowania
krok 1
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym w misce mikserem, na puszysto. Dodaj serek i skórkę z cytryny.
Kiedy masa będzie jednolita włóż do pojemnika i do zamrażarki na 1 h.
krok 2
Pokrusz ciastka i migdały razem w mikserze.
Z masy zrób kulki, odkładaj na tackę z pergaminem i ponownie włóż do lodówki na 20 min.
krok 3
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, kulki do obtaczaj w herbatnikach z migdałami i polej białą czekoladą.
Udekoruj kolorowymi dropsami lub płatkami migdałowymi.