DOMOWE BATONY CZEKOLADOWE Z POPCORNEM

Zdaniem dzieci batony czekoladowe to chyba dar bogów.
W związku z tym można by prawdopodobnie pod tą postacią przemycać brukselkę, wątróbkę i śledzie, a one skupiałyby się na formie batonika. W tym przepisie nie ma śledzi - tym razem wszystkie składniki należą do tych najulubieńszych.

Składniki

2 opakowania herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g,
50 g masła,
2 tabliczki czekolady gorzkiej,
1 tabliczka białej czekolady,
2 łyżki masy kajmakowej,
opakowanie migdałów w czekoladzie,
1 szklanka słonego popcornu

Sposób przygotowania

krok 1

Herbatniki pokrusz na większe, nierówne kawałki. Orzechy posiekaj ostrym nożem na kawałki.
Pokruszoną czekoladę umieść w naczyniu do kąpieli wodnej, dodaj masło i masę kajmakową lub solony karmel.
Rozpuść składniki w kąpieli wodnej, dokładnie mieszając.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0014_Domowe-batony-czekoladowe-z-popcornem.mp4.00_00_27_16.Still003-300x200.jpg

krok 2

Do miski wrzuć pokruszone ciastka, posiekane orzechy i popcorn.
Kiedy rozpuszczona czekolada ostygnie, dodaj ją do bakalii i wymieszaj delikatnie.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0014_Domowe-batony-czekoladowe-z-popcornem.mp4.00_00_35_07.Still008-300x200.jpg

krok 3

Małą kwadratową formę wyłóż pergaminem do pieczenia, wlej masę, wyrównaj i wstaw do lodówki na 2-3 h.
Kiedy masa będzie twarda, pokrój na równe kawałki, tworząc batony.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0014_Domowe-batony-czekoladowe-z-popcornem.mp4.00_00_45_04.Still007-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Domowe markizy orzechowe

Domowe markizy orzechowe

Desery

BANOFFEE BEZ PIECZENIA Z MASCARPONE I KAWĄ

BANOFFEE BEZ PIECZENIA Z MASCARPONE I KAWĄ

Desery

Krem jagodowy z herbatnikami

Krem jagodowy z herbatnikami

Desery

Praliny czekoladowe domowej roboty

Praliny czekoladowe domowej roboty

Desery