Batony energetyczne domowej roboty

Każdy podejmuje taki rodzaj wysiłku, jaki lubi. Jeden sprząta mieszkanie, drugi gra na konsoli, inny jeździ na rowerze. Batony energetyczne domowej roboty są konieczne niezależnie rodzaju uprawianego sportu!

Składniki

2 opakowania Herbatników Petit Beurre 100 g,
1 szklanka (250 g) masła orzechowego,
1/2 szklanki (50 g) orzechów nerkowca,
2 łyżki kakao,
50 ml zaparzonej kawy espresso,
1,5 łyżki nasion chia

Sposób przygotowania

krok 1

Herbatniki pokrusz i razem z masłem orzechowym, kawą, orzechami nerkowca, kakao i nasionami chia zmiksuj w blenderze. Masa musi być bardzo gładka, żeby dobrze się kleiła. Jeśli będzie zbyt sucha, dodaj jeszcze masła orzechowego.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-19-at-11.38.15-300x200.png

krok 2

Formę wyłóż pergaminem do pieczenia. Wyłóż do niej masę, wyrównaj i przykryj drugim arkuszem pergaminu. Przyciśnij czymś ciężkim, np. drewnianą deską kuchenną.
Schłodź w lodówce przez ok. 3 godziny.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-19-at-11.39.13-300x200.png

krok 3

Po wyjęciu z lodówki pokrój na kawałki. Podawaj dorosłym, którzy się zmęczyli 😉

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-19-at-11.39.46-300x200.png

Zobacz więcej przepisów

JOGURTOWO-CIASTECZKOWY PUDDING CHIA

JOGURTOWO-CIASTECZKOWY PUDDING CHIA

Desery

HERBATNIKOWE TRUFLE W 2 WERSJACH

HERBATNIKOWE TRUFLE W 2 WERSJACH

Desery

KOKTAJL WIŚNIOWO-CZEKOLADOWY

KOKTAJL WIŚNIOWO-CZEKOLADOWY

Desery

BANOFFEE BEZ PIECZENIA Z MASCARPONE I KAWĄ

BANOFFEE BEZ PIECZENIA Z MASCARPONE I KAWĄ

Desery