Domowe markizy orzechowe

Podobno kulinarną specjalnością Polaków są kanapki! My zrobiliśmy nasze z herbatników, masła z orzechów laskowych, czekolady i pistacji. Takie kanapki to jest to!

Składniki

2 opakowania Herbatników Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g
160 g masła z orzechów laskowych,
1 tabliczka czekolady Goplana klasyczna gorzka,
posiekane pistacje do posypania

Sposób przygotowania

krok 1

Masło orzechowe nałóż na połowę herbatników.
Każdy herbatnik dociśnij drugim herbatnikiem tworząc kanapkę.
Włóż do zamrażalnika na 30 min.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-10.24.16-300x200.png

krok 2

Czekoladę rozkrusz do miseczki i rozpuść w mikrofali.
Polej markizy czekoladą i posyp pistacjami.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-10.24.37-300x200.png

Zobacz więcej przepisów

Krem jagodowy z herbatnikami

Krem jagodowy z herbatnikami

Desery

Czekoladowe batony prezentowe

Czekoladowe batony prezentowe

Desery

Mulatki

Mulatki

Desery

Truskawkowo- ciasteczkowa lasagne

Truskawkowo- ciasteczkowa lasagne

Desery