Chrupiące słodkawe ciastka, soczysta kwaskowa pomarańcza, miękka słona feta, lekko pikantno-gorzkawa rukola, głeboki smak balsamico. Przepadamy za sałatkami z owocami!
Składniki
1 opakowanie herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g,
rukola,
1 pomarańcza,
ser typu feta,
sos balsamiczny,
oliwa,
czarny pieprz,
pestki słonecznika
Sposób przygotowania
krok 1
Rukolę umyj, osusz i wyłóż na półmisek.
![http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/salatka_rukola_pomarancza_herbatniki_feta_balsamico.mp4.00_00_28_02.Still004-300x200.jpg](http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/salatka_rukola_pomarancza_herbatniki_feta_balsamico.mp4.00_00_28_02.Still004-300x200.jpg)
krok 2
Pomarańczę obierz ostrym nożem, tak żeby nie uszkodzić miąższu. Wytnij cząstki pomarańczy, znajdujące się pomiędzy białymi błonami.
![http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/salatka_rukola_pomarancza_herbatniki_feta_balsamico.mp4.00_00_22_07.Still006-300x200.jpg](http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/salatka_rukola_pomarancza_herbatniki_feta_balsamico.mp4.00_00_22_07.Still006-300x200.jpg)
krok 3
Owoce ułóż na rukoli, dodaj ser feta pokrojony w kostkę, wkrusz herbatniki i polej sałatkę sosem balsamicznym.
Sałatkę przypraw czarnym pieprzem.
Posyp pestkami słonecznika.
![http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/salatka_rukola_pomarancza_herbatniki_feta_balsamico.mp4.00_00_50_24.Still007-300x200.jpg](http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/salatka_rukola_pomarancza_herbatniki_feta_balsamico.mp4.00_00_50_24.Still007-300x200.jpg)