SAŁATKA Z POMARAŃCZĄ I HERBATNIKAMI

Chrupiące słodkawe ciastka, soczysta kwaskowa pomarańcza, miękka słona feta, lekko pikantno-gorzkawa rukola, głeboki smak balsamico. Przepadamy za sałatkami z owocami!

Składniki

1 opakowanie herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g,
rukola,
1 pomarańcza,
ser typu feta,
sos balsamiczny,
oliwa,
czarny pieprz,
pestki słonecznika

Sposób przygotowania

krok 1

Rukolę umyj, osusz i wyłóż na półmisek.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/salatka_rukola_pomarancza_herbatniki_feta_balsamico.mp4.00_00_28_02.Still004-300x200.jpg

krok 2

Pomarańczę obierz ostrym nożem, tak żeby nie uszkodzić miąższu. Wytnij cząstki pomarańczy, znajdujące się pomiędzy białymi błonami.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/salatka_rukola_pomarancza_herbatniki_feta_balsamico.mp4.00_00_22_07.Still006-300x200.jpg

krok 3

Owoce ułóż na rukoli, dodaj ser feta pokrojony w kostkę, wkrusz herbatniki i polej sałatkę sosem balsamicznym.
Sałatkę przypraw czarnym pieprzem.
Posyp pestkami słonecznika.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/salatka_rukola_pomarancza_herbatniki_feta_balsamico.mp4.00_00_50_24.Still007-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

ZDROWA PRZYSTAWKA: TIRAMISU Z BURAKAMI

ZDROWA PRZYSTAWKA: TIRAMISU Z BURAKAMI

Przekąski

Tarta grecka bez pieczenia

Tarta grecka bez pieczenia

Przekąski

Prosta zupa meksykańska z pikantnymi herbatnikami

Prosta zupa meksykańska z pikantnymi herbatnikami

Przekąski

Mini tarty z mięsem wołowym, z konfiturą z czerwonej cebuli i serem (cheeseburger style)

Mini tarty z mięsem wołowym, z konfiturą z czerwonej cebuli i serem (cheeseburger style)

Przekąski