Czekoladowy dodatek do kawy - to przekąska, której wszyscy potrzebujemy codziennie. Takie małe praliny jak te potrafią idealnie zaspokoić tę potrzebę. Zrobiliśmy je z czekolady, śliwek i herbatników. Są pyszne i pożywne 🙂
Składniki
1 opakowanie Herbatników Petit Beurre Kruche 50g
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 70%,
250 g masła orzechowego,
1/2 szklanki (30 g) orzechów laskowych,
1/2 szklanki suszonych śliwek
Sposób przygotowania
krok 1
Herbatniki pokrusz palcami na drobne kawałki. Posiekaj śliwki i orzechy.
Do miski wkrusz czekoladę i dodaj masło orzechowe.
krok 2
Włóż miskę do mikrofalówki. Podgrzej 60 sekund.
Wyjmij, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj dokładnie.
krok 3
Gotową masę nakładaj łyżeczką do papierowych papilotek.
Praliny wstaw do zamrażalnika na ok. 20 minut.
Wierzch posyp ciemnym kakao.