PORZĄDNA CZEKOLADA NA GORĄCO

Czasami człowiekowi jest po prostu źle w życiu:
zimno na dworze, pada, nic nie wychodzi. Wtedy człowiekowi należy się kocyk, ulubiony serial i porządna czekolada na gorąco. Taka jak ta.

Składniki

1 opakowanie herbatników Petit Beurre Ekstra Grube 100 g,
1 tabliczka czekolady 70%,
szklanka mleka,
1 laska wanilii,
5 g gorzkiego kakao,
bita śmietana

Sposób przygotowania

krok 1

Połowę herbatników pokrusz.
Do małego garnka z grubym dnem wlej mleko, dodaj pokruszoną czekoladę. Podgrzewaj do momentu aż czekolada się rozpuści. Dodaj pokruszone ciastka, wymieszaj tworząc gęsty kremowy napój.
Gorącą wlej do filiżanki.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0027_Przepis-na-gęstą-gorącą-czekoladę.mp4.00_00_05_02.Still002-300x200.jpg

krok 2

Śmietanę kremówkę ubij mikserem lub użyj gotowej bitej śmietany.
Na wierzchu gorącej czekolady ułóż ubitą śmietanę i udekoruj resztą ciastek pokruszonych w palcach. Posyp wierzch gorzkim kakao.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0027_Przepis-na-gęstą-gorącą-czekoladę.mp4.00_00_13_16.Still006-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Ciasteczkowe masło z bakaliami i krówkami

Ciasteczkowe masło z bakaliami i krówkami

Desery

HERBATNIKOWE TRUFLE W 2 WERSJACH

HERBATNIKOWE TRUFLE W 2 WERSJACH

Desery

Batony energetyczne domowej roboty

Batony energetyczne domowej roboty

Desery

Krem jagodowy z herbatnikami

Krem jagodowy z herbatnikami

Desery