JOGURTOWO-CIASTECZKOWY PUDDING CHIA

Pudding chia to super zdrowy deser, który bez wyrzutów sumienia jadamy w środku tygodnia jako drugie śniadanie
lub podwieczorek po niewielkim obiedzie. Mleko migdałowe nadaje ciekawego aromatu, który można uzupełnić ścierając nieco skórki z cytryny. Oczywiście dowolne owocowe dodatki też będą pasować. Mniam!

Składniki

1 opakowanie Herbatników Petit Beurre 100 g,
2 łyżki nasion chia,
200 ml mleka migdałowego,
300 g gęstego jogurtu naturalnego,
pół tabliczki stopionej czekolady

Sposób przygotowania

krok 1

Nasiona chia namocz dzień wcześniej w mleku migdałowym.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0015_Colian_Herbatniki-11-30_2016-12-05_Herbatnikowy-pudding-chia.mp4.00_00_23_19.Still007-300x200.jpg

krok 2

Herbatniki umieść w blenderze i zmiksuj na pył.
Dodaj mleko i zmiksuj do uzyskania gładkiego kremu.
W misce wymieszaj jogurt z rozpuszczoną czekoladą.
Dodaj nasiona chia i dokładnie wymieszaj.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0015_Colian_Herbatniki-11-30_2016-12-05_Herbatnikowy-pudding-chia.mp4.00_00_36_16.Still004-300x200.jpg

krok 3

W pucharkach układaj naprzemiennie kilka warstw.
Deser wstaw do lodówki na ok. 4 h.
Gotowy udekoruj pokruszonymi herbatnikami.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0015_Colian_Herbatniki-11-30_2016-12-05_Herbatnikowy-pudding-chia.mp4.00_01_12_02.Still005-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Najłatwiejsza szarlotka w słoiku

Najłatwiejsza szarlotka w słoiku

Desery

Zapiekany kogel-mogel

Zapiekany kogel-mogel

Desery

Czekoladowe batony prezentowe

Czekoladowe batony prezentowe

Desery

Ciasteczkowe masło z bakaliami i krówkami

Ciasteczkowe masło z bakaliami i krówkami

Desery