Trufle robimy z dziećmi i dla dzieci. To zdrowsza i mniej słodka wersja kupnych cukierków. Daktyle, wiórki i ta wspaniała posypka z liofilizowanego ananasa! Czy można sobie wyobrazić coś bardziej pełnego smaku?
Składniki
1 opakowanie Herbatników Petit Beurre 100g,
1 szklanka (150 g) daktyli,
3 łyżki (70 g) oleju kokosowego,
skórka z 1 limonki,
sok z 1 limonki,
3 łyżki (50 g) wiórków kokosowych,
30 g liofilizowanego ananasa.
Sposób przygotowania
krok 1
Herbatnik skrusz w blenderze. Dodaj daktyle, sok i skórkę z limonki, olej kokosowy i wiórki.
Zmiksuj na gładką masę.
krok 2
Z masy uformuj małe kulki i układaj na desce.
Opakowanie liofilizowanych owoców otwórz bezpośrednio przed użyciem.
Skrusz liofilizowany ananas w moździerzu i utrzyj na żółty proszek.
krok 3
W proszku z ananasa obtocz każdą z trufli.
Schłodź je w lodówce przez około 2 godziny.