Tarta czekoladowa bez pieczenia z malinami

Na czekoladowym spodzie - czekoladowy krem. Jeżeli na wierzchu położymy maliny, otrzymamy ciasto pełne wyrafinowania, kolorowe, orzeźwiające i pyszne.

Składniki

4 opakowania Herbatników Petit Beurre Ekstra kruche 50g,
100 g masła,
250 g czekolady 70%,
200 ml słodkiej śmietanki 30%,
2/3 tubki mleka zagęszczonego waniliowego lub kakaowego,
300 g malin

Sposób przygotowania

krok 1

W blenderze skrusz dokładnie herbatniki.
Masło i 50 g czekolady rozpuść w garnku. Poczekaj aż wystygnie i dodaj do herbatników. Zmiksuj na gładką masę.
Przygotuj formę do tarty. Wysmaruj masłem i wyklej pergaminem do pieczenia. Wyklej spód i brzegi masą z herbatników mocno dociskając. Włóż do zamrażalnika na 10 minut.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-18-at-14.36.58-300x200.png

krok 2

W garnku delikatnie podgrzej śmietankę z pokruszoną czekoladą. Mieszaj aż do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu. Nie gotuj.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-18-at-14.36.14-300x200.png

krok 3

Na spód tarty wyłóż mleko zagęszczone i zalej kremem czekoladowym.
Ułóż na wierzchu maliny.
Włóż tartę na 2-3 h do lodówki. Po wyjęciu posyp kakao lub cukrem pudrem.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-18-at-14.38.03-300x200.png

Zobacz więcej przepisów

Tarta z truskawkami i budyniem bez pieczenia

Tarta z truskawkami i budyniem bez pieczenia

Ciasta bez pieczenia

Torcik chałwowy

Torcik chałwowy

Ciasta bez pieczenia

Prosty tort urodzinowy dla dziecka

Prosty tort urodzinowy dla dziecka

Ciasta bez pieczenia

TARTA CZEKOLADOWA BEZ PIECZENIA

TARTA CZEKOLADOWA BEZ PIECZENIA

Ciasta bez pieczenia