DOMOWE BATONY CZEKOLADOWE Z POPCORNEM

Zdaniem dzieci batony czekoladowe to chyba dar bogów.
W związku z tym można by prawdopodobnie pod tą postacią przemycać brukselkę, wątróbkę i śledzie, a one skupiałyby się na formie batonika. W tym przepisie nie ma śledzi - tym razem wszystkie składniki należą do tych najulubieńszych.

Składniki

2 opakowania herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g,
50 g masła,
2 tabliczki czekolady gorzkiej,
1 tabliczka białej czekolady,
2 łyżki masy kajmakowej,
opakowanie migdałów w czekoladzie,
1 szklanka słonego popcornu

Sposób przygotowania

krok 1

Herbatniki pokrusz na większe, nierówne kawałki. Orzechy posiekaj ostrym nożem na kawałki.
Pokruszoną czekoladę umieść w naczyniu do kąpieli wodnej, dodaj masło i masę kajmakową lub solony karmel.
Rozpuść składniki w kąpieli wodnej, dokładnie mieszając.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0014_Domowe-batony-czekoladowe-z-popcornem.mp4.00_00_27_16.Still003-300x200.jpg

krok 2

Do miski wrzuć pokruszone ciastka, posiekane orzechy i popcorn.
Kiedy rozpuszczona czekolada ostygnie, dodaj ją do bakalii i wymieszaj delikatnie.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0014_Domowe-batony-czekoladowe-z-popcornem.mp4.00_00_35_07.Still008-300x200.jpg

krok 3

Małą kwadratową formę wyłóż pergaminem do pieczenia, wlej masę, wyrównaj i wstaw do lodówki na 2-3 h.
Kiedy masa będzie twarda, pokrój na równe kawałki, tworząc batony.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/0014_Domowe-batony-czekoladowe-z-popcornem.mp4.00_00_45_04.Still007-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Domowe markizy orzechowe

Domowe markizy orzechowe

Desery

Batony energetyczne domowej roboty

Batony energetyczne domowej roboty

Desery

KOLOROWY DESER NA KINDERBAL

KOLOROWY DESER NA KINDERBAL

Desery

BANOFFEE BEZ PIECZENIA Z MASCARPONE I KAWĄ

BANOFFEE BEZ PIECZENIA Z MASCARPONE I KAWĄ

Desery