Poszukiwany: szybki i lekki deser owocowy.
Dobrze trafiasz! Gładkość jogurtu, chrupkość herbatników i delikatnie kwaskowe owoce ułożą się zaraz w deser. Jogurt grecki można zastąpić mascarpone, a truskawki - innymi owocami. Jednak pewnie to właśnie wersja z musem truskawkowym podbije serca Twoich gości!
Składniki
2 opakowania herbatników Jutrzenka Be Be 16 g
4 bezy
1 szklanka mrożonych truskawek
truskawek 250 g jogurtu greckiego
garść listków świeżej mięty
2 łyżeczki cukru
Sposób przygotowania
krok 1
Owoce wrzuć do garnka, dodaj cukier i podgrzej, żeby owoce się rozmroziły, a sok zamienił się w sos.
Przygotuj 2 słoiczki i pokrusz do każdego 4 herbatniki BeBe.
Dodaj 3 łyżki jogurtu, pokruszoną bezę, trochę owoców.
Czynności powtórz od początku tworząc wielowarstwowy deser.
krok 2
Wierzch deseru udekoruj listkami mięty.