Każdy potrzebuje czasem dnia dziecka - dorośli i dzieci 😉
W tym przepisie zamieniamy pianki, masło orzechowe, orzechowe kamyczki i herbatniki w rewelacyjne batony orzechowe. Krrruche nadzienie, lekko ciągnąca konsystencja masy orzechowej i ten smak!
Składniki
2 łodygi rabarbaru
4 jabłka
100 g migdałów
50 g rodzynek
¼ szklanki wody
½ płaskiej łyżeczki cynamonu
130 g masła
100 g herbatników Petit Beurre Ekstra Kruche Jutrzenka (2 opakowania)
100 g cukru brązowego
opcjonalnie: 100 g parmezanu
opcjonalnie: 100 g jogurtu greckiego
Sposób przygotowania
krok 1
Pianki wrzuć do miski i wstaw do mikrofalówki na 1,5 minuty. Następnie wyjmij, dodaj masło i znów wstaw do mikrofalówki na pół minuty. Po wyjęciu dokładnie wymieszaj.
krok 2
Masę piankową wymieszaj z masłem orzechowym i dodaj pokruszone herbatniki oraz kamyczki.
krok 3
Rozłóż równomiernie masę w formie dociśnij i pozostaw do zastygnięcia na 1 h.
Pokrój w kwadraty.