PASTA TUŃCZYKOWA DO PIECZYWA

Tę pastę podaję na imprezie jako dodatek do herbatników czy pieczywa,
jednak jeśli pokroić składniki nieco grubiej i dodać szpinaku lub sałaty, Właściwie więc nie wiadomo, czy jest to sałatka czy pasta. Ale może to i lepiej: pasta tuńczykowa to rzecz zbyt pyszna, by ją zaszufladkować!

Składniki

2 opakowania herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g
120 g tuńczyka z puszki,
100 g tartego żółtego sera,
120 g suszonych pomidorów,
80 g czarnych oliwek,
200 g serka kremowego,
czarny pieprz

Sposób przygotowania

krok 1

Do miski włóż tuńczyka, serek kremowy i tarty ser.
Dodaj posiekane suszone pomidory i posiekane oliwki.
Przypraw pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/pasta_sałatka_tunczyk_oliwki_przekaska.mp4.00_00_39_21.Still007-1-300x200.jpg

krok 2

Włóż do miseczki, postaw ją na desce i wokół ułóż herbatniki.
Nakładaj dip na herbatnik lub zamaczaj herbatnik w dipie.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/pasta_sałatka_tunczyk_oliwki_przekaska.mp4.00_00_47_08.Still008-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

IMPREZOWA PRZEKĄSKA Z MASŁEM ORZECHOWYM I POMIDORKAMI

IMPREZOWA PRZEKĄSKA Z MASŁEM ORZECHOWYM I POMIDORKAMI

Przekąski

ZAPIEKANKA – TARTA WARZYWNA Z MOZARELLĄ

ZAPIEKANKA – TARTA WARZYWNA Z MOZARELLĄ

Przekąski

MARCHEWKOWE KLUSKI Z CYNAMONEM

MARCHEWKOWE KLUSKI Z CYNAMONEM

Przekąski

Kanapki z łososiem na przyjęcie

Kanapki z łososiem na przyjęcie

Przekąski