Tę pastę podaję na imprezie jako dodatek do herbatników czy pieczywa,
jednak jeśli pokroić składniki nieco grubiej i dodać szpinaku lub sałaty, Właściwie więc nie wiadomo, czy jest to sałatka czy pasta. Ale może to i lepiej: pasta tuńczykowa to rzecz zbyt pyszna, by ją zaszufladkować!
Składniki
2 opakowania herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g
120 g tuńczyka z puszki,
100 g tartego żółtego sera,
120 g suszonych pomidorów,
80 g czarnych oliwek,
200 g serka kremowego,
czarny pieprz
Sposób przygotowania
krok 1
Do miski włóż tuńczyka, serek kremowy i tarty ser.
Dodaj posiekane suszone pomidory i posiekane oliwki.
Przypraw pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
krok 2
Włóż do miseczki, postaw ją na desce i wokół ułóż herbatniki.
Nakładaj dip na herbatnik lub zamaczaj herbatnik w dipie.