Kanapki z łososiem na przyjęcie

Klasyka, którą wszyscy uwielbiają. Łosoś, twarożek, ogórek, szczypiorek. Zrób kanapki z łososiem i ogórkowymi różyczkami dla dzieci i zobacz, jak Twoje dziecko zajada rybkę 🙂

Składniki

4 opakowania Herbatników Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g,
250 g serka ricotta lub serka śmietankowego,
100 g wędzonego łososia w plastrach,
1 pęczek szczypiorku,
1 ogórek

Sposób przygotowania

krok 1

Serek włóż do miski. Dodaj posiekany szczypiorek i pokrojonego w małe kawałki łososia.
Wymieszaj dokładnie składniki tak żeby powstała pasta.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-10.01.07-300x200.png

krok 2

Herbatniki ułóż na półmisku. Każdy posmaruj grubą warstwą pasty.
Ogórki umyj, odetnij końce i za pomocą obieraczki do warzyw potnij wzdłuż w paski.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-10.01.33-300x200.png

krok 3

Paski ogórka zwiń w ‘’różyczki’’ i ułóż na wierzchu kanapek.
Przypraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Posyp szczypiorkiem.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-20-at-10.02.12-300x200.png

Zobacz więcej przepisów

SZYBKI OBIAD DLA DZIECI: NUGGETSY Z KURCZAKA

SZYBKI OBIAD DLA DZIECI: NUGGETSY Z KURCZAKA

Przekąski

ZAPIEKANKA – TARTA WARZYWNA Z MOZARELLĄ

ZAPIEKANKA – TARTA WARZYWNA Z MOZARELLĄ

Przekąski

PASTA TUŃCZYKOWA DO PIECZYWA

PASTA TUŃCZYKOWA DO PIECZYWA

Przekąski

MARCHEWKOWE KLUSKI Z CYNAMONEM

MARCHEWKOWE KLUSKI Z CYNAMONEM

Przekąski