Klasyka, którą wszyscy uwielbiają. Łosoś, twarożek, ogórek, szczypiorek. Zrób kanapki z łososiem i ogórkowymi różyczkami dla dzieci i zobacz, jak Twoje dziecko zajada rybkę 🙂
Składniki
4 opakowania Herbatników Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g,
250 g serka ricotta lub serka śmietankowego,
100 g wędzonego łososia w plastrach,
1 pęczek szczypiorku,
1 ogórek
Sposób przygotowania
krok 1
Serek włóż do miski. Dodaj posiekany szczypiorek i pokrojonego w małe kawałki łososia.
Wymieszaj dokładnie składniki tak żeby powstała pasta.
krok 2
Herbatniki ułóż na półmisku. Każdy posmaruj grubą warstwą pasty.
Ogórki umyj, odetnij końce i za pomocą obieraczki do warzyw potnij wzdłuż w paski.
krok 3
Paski ogórka zwiń w ‘’różyczki’’ i ułóż na wierzchu kanapek.
Przypraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Posyp szczypiorkiem.