Wyobraź sobie tartę nadziewaną masa jajeczną, szynką i kiełkami sojowymi. I to na herbatnikach 🙂
Posmakuj i podziel się 🙂
Składniki
Spód:
- 200g herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50g
- sól i pieprz
Masa:
- kiełki soji Tao Tao
- seler naciowy
- grzyby
- szynka
- zielona cebulka
- zielona papryka
- 5 jajek
- sól
Sposób przygotowania
krok 1
Przygotuj spód. Zmiel herbatniki w blenderze. Dodaj rozpuszczone masło i połącz oba składniki do uzyskania jednolitej masy. Rozłóż ją równomiernie na blaszce do pieczenia i podpiecz w piekarniku przez 7 minut 180 stopniach.

krok 2
Na patelni podsmaż zieloną cebulkę, seler naciowy, kiełki, grzyby, paprykę, szynkę. Dodaj sól do smaku.
W misce ubij jajka, dodaj usmażone warzywa.

krok 3
Wylej masę jajeczną na spód. Piecz w piekarniku aż cała masa się zetnie i zarumieni w temperaturze 180 stopni.
