MROŻONA KAWA Z LODAMI CZEKOLADOWYMI

Pełnia lata już niedługo - a przynajmniej można sobie wyobrazić, że tak jest! Lody czekoladowe, mleko, kawa, czekolada - i kawa mrożona gotowa! Zobacz, jaki jest mój sekretny składnik!

Składniki

6 szt. herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g
podwójne espresso
100 ml mleka kokosowego
100 ml mleka
3 gałki czekoladowych lodów
4 kostki gorzkiej czekolady
2 wafelki kakaowe

Sposób przygotowania

krok 1

Wszystkie składniki płynne i lody powinny być dobrze schłodzone.
Kawę, mleko i mleko kokosowe umieść w blenderze. Wkrusz 4 ciastka, dodaj 2 gałki lodów. Zmiksuj do uzyskania jednolitego płynu.
Wlej do wysokiego pokala lub szklanki.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/kawa-mrożona-z-herbatnikami_Herbatniki-Jutrzenka-Petit-Beurre-Ekstra-Kruche-50-g.mp4.00_00_22_10.Still007-300x200.jpg

krok 2

Na wierzch ułóż gałkę czekoladowych lodów, pokruszone pozostałe ciastka.
Podaj ze słomką i dwoma wafelkami czekoladowymi.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/kawa-mrożona-z-herbatnikami_Herbatniki-Jutrzenka-Petit-Beurre-Ekstra-Kruche-50-g.mp4.00_00_46_02.Still008-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Lody sernikowo-jeżynowe

Lody sernikowo-jeżynowe

CIASTECZKOWO-WANILIOWE LODY DOMOWEJ ROBOTY

CIASTECZKOWO-WANILIOWE LODY DOMOWEJ ROBOTY

MROŻONA KAWA Z LODAMI CZEKOLADOWYMI

MROŻONA KAWA Z LODAMI CZEKOLADOWYMI

Łatwe serniczki na zimno

Łatwe serniczki na zimno