Pełnia lata już niedługo - a przynajmniej można sobie wyobrazić, że tak jest! Lody czekoladowe, mleko, kawa, czekolada - i kawa mrożona gotowa! Zobacz, jaki jest mój sekretny składnik!
Składniki
6 szt. herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g
podwójne espresso
100 ml mleka kokosowego
100 ml mleka
3 gałki czekoladowych lodów
4 kostki gorzkiej czekolady
2 wafelki kakaowe
Sposób przygotowania
krok 1
Wszystkie składniki płynne i lody powinny być dobrze schłodzone.
Kawę, mleko i mleko kokosowe umieść w blenderze. Wkrusz 4 ciastka, dodaj 2 gałki lodów. Zmiksuj do uzyskania jednolitego płynu.
Wlej do wysokiego pokala lub szklanki.
![http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/kawa-mrożona-z-herbatnikami_Herbatniki-Jutrzenka-Petit-Beurre-Ekstra-Kruche-50-g.mp4.00_00_22_10.Still007-300x200.jpg](http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/kawa-mrożona-z-herbatnikami_Herbatniki-Jutrzenka-Petit-Beurre-Ekstra-Kruche-50-g.mp4.00_00_22_10.Still007-300x200.jpg)
krok 2
Na wierzch ułóż gałkę czekoladowych lodów, pokruszone pozostałe ciastka.
Podaj ze słomką i dwoma wafelkami czekoladowymi.
![http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/kawa-mrożona-z-herbatnikami_Herbatniki-Jutrzenka-Petit-Beurre-Ekstra-Kruche-50-g.mp4.00_00_46_02.Still008-300x200.jpg](http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/kawa-mrożona-z-herbatnikami_Herbatniki-Jutrzenka-Petit-Beurre-Ekstra-Kruche-50-g.mp4.00_00_46_02.Still008-300x200.jpg)