Zapiekany deser czekoladowy z piankami marshmallow

Zastanówcie się, co można zrobić z herbatników, krówek, czekolady i pianek marshmallow? Zastanawialiśmy się nawet nad budową domu z tych materiałów, ale na koniec wymyśliliśmy zapiekankę. Zobacz i zapytaj znajomych, co oni by zrobili z takim zestawem!

Składniki

- opakowanie herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g,
- 200 g mini-pianek marshmallow,
- 2 tabliczki czekolady Goplana oryginalna mleczna,
- 100 g krówek,
- 50 ml mleka

Sposób przygotowania

krok 1

Krówki razem z czekoladą pokrusz do miski i wstaw do mikrofalówki, żeby się lekko rozpuściły.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/09/1-4-300x200.jpg

krok 2

Rozpuszczoną masę przełóż do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułóż pianki na całej powierzchni.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/09/2-2-300x200.jpg

krok 3

Wstaw do nagrzanego piekarnika 200 C.
Deser będzie gotowy, kiedy pianki się zarumienią.
Dip ustaw na stole, podaj herbatniki, którymi nabiera się lekko ciepły, ciągnący dip.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/09/3-3-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Batony energetyczne domowej roboty

Batony energetyczne domowej roboty

Desery

Śniadaniowy koktajl mleczny

Śniadaniowy koktajl mleczny

Desery

Owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką

Desery

Eklerki na herbatnikach

Eklerki na herbatnikach

Desery