Zapiekany deser czekoladowy z piankami marshmallow

Zastanówcie się, co można zrobić z herbatników, krówek, czekolady i pianek marshmallow? Zastanawialiśmy się nawet nad budową domu z tych materiałów, ale na koniec wymyśliliśmy zapiekankę. Zobacz i zapytaj znajomych, co oni by zrobili z takim zestawem!

Składniki

- opakowanie herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g,
- 200 g mini-pianek marshmallow,
- 2 tabliczki czekolady Goplana oryginalna mleczna,
- 100 g krówek,
- 50 ml mleka

Sposób przygotowania

krok 1

Krówki razem z czekoladą pokrusz do miski i wstaw do mikrofalówki, żeby się lekko rozpuściły.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/09/1-4-300x200.jpg

krok 2

Rozpuszczoną masę przełóż do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułóż pianki na całej powierzchni.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/09/2-2-300x200.jpg

krok 3

Wstaw do nagrzanego piekarnika 200 C.
Deser będzie gotowy, kiedy pianki się zarumienią.
Dip ustaw na stole, podaj herbatniki, którymi nabiera się lekko ciepły, ciągnący dip.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/09/3-3-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Koktajl czekoladowo-truskawkowy

Koktajl czekoladowo-truskawkowy

Desery

Placuszki bananowe

Placuszki bananowe

Desery

Andrzejkowe praliny z wróżbami

Andrzejkowe praliny z wróżbami

Desery

Domowe markizy orzechowe

Domowe markizy orzechowe

Desery