Truskawkowo- ciasteczkowa lasagne

Herbatniki mogą grać różne role 🙂
Tu występują w lasagne ciasteczkowo-truskawkowym.
Szybki, prosty i efektowny deser - a herbatniki z truskawkami to naturalne połączenie.

Składniki

- 4 opakowania herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Grube 100g
- 500 g świeżych truskawek
- 400 ml śmietany 30%
- 4 łyżki cukru pudru
- łyżeczka ekstraktu waniliowego

Sposób przygotowania

krok 1

Truskawki pokrój w niezbyt grube plasterki. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/06/1-2-300x200.jpg

krok 2

Przygotuj prostokątną formę i rozpocznij układanie kolejnych warstw.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/06/2-1-300x200.jpg

krok 3

Dno naczynia posmaruj bitą smitaną, ukłóż herbatniki a na nich wartswę bitej śmietany. Potem ułóż w rządku plastry truskawek. Na warstwę truskawek nałóż kolejną wartswę bitej smietany a na nią warstwę plasterków truskawek. Na truskawki połóż warstwę herbatników a na nich bitą śmietanę i potem kolejną warstwę truskawek, herbatników i bitej smietany. Deser udekoruj truskawkami i wstaw do lodówki na godzinę.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/06/3-2-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

KOKTAJL WIŚNIOWO-CZEKOLADOWY

KOKTAJL WIŚNIOWO-CZEKOLADOWY

Desery

Cytrynowe markizy z makiem

Cytrynowe markizy z makiem

Desery

Smażone serniczki

Smażone serniczki

Desery

Takie inne tiramisu

Takie inne tiramisu

Desery