Placuszki bananowe

Herbatniki są dobre na wszystko - na leniwe śniadanie albo słodką kolację.
Dodajemy banany -blendujemy, smażymy i gotowe🙂

Składniki

- 100 g herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Grube 100g
- 1 duży dojrzały banan
- 1 jajo
- Cukier cynamonowy
- Łyżka mleka
- Płaska łyżeczka sody
- Masło klarowane do smażenia
- Syrop klonowy do polania

Sposób przygotowania

krok 1

W malakserze miksujemy drobno herbatniki.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/08/1-3-300x200.jpg

krok 2

W misce rozdrabniamy banana a następnie dodajemy jajo, cukier cynamonowy i zmiksowane herbatniki.
Wszystko dokładnie mieszamy i jeśli ciasto jest za gęste wlewamy łyżkę mleka.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/08/2-3-300x200.jpg

krok 3

Placuszki smażymy na maśle klarowanym.
Jeszcze ciepłe polewamy syropem klonowym.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/08/3-2-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

KOLOROWY DESER NA KINDERBAL

KOLOROWY DESER NA KINDERBAL

Desery

Domowy budyń toffee

Domowy budyń toffee

Desery

Krem jagodowy z herbatnikami

Krem jagodowy z herbatnikami

Desery

Cytrynowe markizy z makiem

Cytrynowe markizy z makiem

Desery