Herbatniki potrzebują czasami towarzystwa.
Na przykład czekolady;). Przyrządzenie smakowitej, gęstej polewy - która dodaje aksamitnego samku zajmuje dosłowne chwilę.
Przełożenie smarowidłem ( masło orzechowe, dżem ) też:).
I tak powstają haerbatnikowe Mulatki.
Składniki
Spód i góra:
- herbatniki Jutrzenka Petit Beurre BeBe 16g
Masa:
- masło orzechowe (gładkie)
Na wierzch:
- polewa z czekolady Goplana klasyczna gorzka
Sposób przygotowania
krok 1
Każdy z 10 sztuk herbatników BeBe smarujemy obficie masłem orzechowym, a następnie przykładamy drugim herbatnikiem lekko dociskając. Wyrównujemy masę po bokach. Przekładańce układamy na kratce.

krok 2
Polewa: w kąpieli wodnej rozpuszczamy 100 g czekolady deserowej.

krok 3
Każdego przekładańca obficie polewamy czekoladą i zostawiamy do zastygnięcia polewy. Po tym czasie układamy piramidkę na talerzyku deserowym z papierową serwetką w groszki.
