Czereśniowy przekładaniec

Czereśnie muszą być zawsze zjadane w całości 🙂 Przekładaniec czereśniowo-ciasteczkowy daje nam taką możliwość. Możemy je jeść i podziwiać jednocześnie.

Składniki

- 2 opakowanie herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50g
- 2 opakowania jogurtu naturalnego
- 100 g czereśni (wydrylowanych)

Sposób przygotowania

krok 1

Przygotowujemy dwa wysokie słoiki lub dwie wysokie szklanki.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/06/1-6-300x200.jpg

krok 2

Do każdego z nich na dno nakładamy po 3 łyżki jogurtu a następnie kruszymy herbatniki (mogą być duże kawałki) i wkładamy wydrylowane czereśnie.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/06/2-5-300x200.jpg

krok 3

Na czereśnie nakładamy łyżkę jogurtu, znowu kruszymy po 5 herbatników i wykańczamy czereśniami.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/06/3-5-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

SZYBKI DESER TRUSKAWKOWY Z BEZĄ I JOGURTEM

SZYBKI DESER TRUSKAWKOWY Z BEZĄ I JOGURTEM

Desery

Eklerki na herbatnikach

Eklerki na herbatnikach

Desery

Czereśniowy przekładaniec

Czereśniowy przekładaniec

Desery

Owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką

Desery