Tarta z galaretką z pomarańczami

To co ma w sobie pomarańcze i galaretkę jest zawsze dobre🙂. Prosta, pyszna tarta na herbatnikach.
Miękkość smaku pomarańczy połączona z kruchością herbatnikowego spodu oblanego pomarańczową galaretką.
Herbatniki górą🙂

Składniki

Spód:
- 200 g herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Grube 100g
- 100 g masło

Wypełnienie:
- galaretka pomarańczowa
- pomarańcze

Sposób przygotowania

krok 1

Galaretkę pomarańczową przygotuj zgodnie z przepisem, zostaw na noc w lodówce, następnego dnia wyjmij galaretkę.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/04/6-1-300x200.jpg

krok 2

Przygotuj spód: rozkrusz ciastka w blenderze i dodaj rozpuszczone masło. Wyłóż ciastka z masłem do formy. Spód w formie podpiecz w piekarniku, 10 minut przez 180 stopni.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/04/3-1-300x200.jpg

krok 3

Pokrój galaretkę i wyłóż na upieczony spód.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/04/7-1-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Chatka Baby Jagi

Chatka Baby Jagi

Ciasta bez pieczenia

Tarta z truskawkami i serkiem mascarpone

Tarta z truskawkami i serkiem mascarpone

Ciasta bez pieczenia

TARTA CZEKOLADOWA BEZ PIECZENIA

TARTA CZEKOLADOWA BEZ PIECZENIA

Ciasta bez pieczenia

Tarta herbaciana

Tarta herbaciana

Ciasta bez pieczenia