Tarta brzoskwiniowa z marakują i mascarpone

Tarta o kruchym spodzie herbatnikowym z nadzieniem z naturalnie owocowego dżemu brzoskwiniowo-marakujowego z miodowym serkiem mascarpone to deser doskonały w każdym calu! Perfekcyjnie sprawdzi się podczas wizyty gości. Psst! Przepis jest wyjątkowo prosty, sprawdź!

Składniki

Spód:
- 200g herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Grube 100g
- 100g masła

Masa:
- 1 słoik Naturalnie Owocowe brzoskwinia z marakują (255g) Stovit
- 250g serka mascarpone
- 250g śmietanki 36%
- cukier puder
- kakao

Sposób przygotowania

krok 1

Zacznij od przygotowania spodu. Herbatniki zmiel w blenderze. Do masy dodaj rozpuszczone masło i połącz oba składniki. Masę przełóż na blaszkę do pieczenie i podpiecz spód przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/02/Tarta-brzoskwiniowo-marakujowa-z-mascarpone-16x9.948.Still004-300x200.jpg

krok 2

Zawartość słoika wyłóż na wystudzony spód.

W misce ubij serek mascarpone z kremówką i na sam koniec dodaj łyżkę cukru pudru.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/02/Tarta-brzoskwiniowo-marakujowa-z-mascarpone-16x9.1282.Still006-300x200.jpg

krok 3

Posyp gotowe ciasto kakao i wstaw tartę do lodówki na min. 2h.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/02/Tarta-brzoskwiniowo-marakujowa-z-mascarpone-16x9.1389.Still007-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Tarta cytrynowa z mlekiem kokosowym

Tarta cytrynowa z mlekiem kokosowym

Ciasta bez pieczenia

Sernik bardzo truskawkowy

Sernik bardzo truskawkowy

Ciasta bez pieczenia

Sernik czekoladowy z żurawiną bez pieczenia

Sernik czekoladowy z żurawiną bez pieczenia

Ciasta bez pieczenia

Sernik na zimno z mascarpone i musem z mango

Sernik na zimno z mascarpone i musem z mango

Ciasta bez pieczenia