Tarta o kruchym spodzie herbatnikowym z nadzieniem z naturalnie owocowego dżemu brzoskwiniowo-marakujowego z miodowym serkiem mascarpone to deser doskonały w każdym calu! Perfekcyjnie sprawdzi się podczas wizyty gości. Psst! Przepis jest wyjątkowo prosty, sprawdź!
Składniki
Spód:
- 200g herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Grube 100g
- 100g masła
Masa:
- 1 słoik Naturalnie Owocowe brzoskwinia z marakują (255g) Stovit
- 250g serka mascarpone
- 250g śmietanki 36%
- cukier puder
- kakao
Sposób przygotowania
krok 1
Zacznij od przygotowania spodu. Herbatniki zmiel w blenderze. Do masy dodaj rozpuszczone masło i połącz oba składniki. Masę przełóż na blaszkę do pieczenie i podpiecz spód przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.

krok 2
Zawartość słoika wyłóż na wystudzony spód.
W misce ubij serek mascarpone z kremówką i na sam koniec dodaj łyżkę cukru pudru.

krok 3
Posyp gotowe ciasto kakao i wstaw tartę do lodówki na min. 2h.
