Sernik kokosowy

Lekki, puszysty o subtelnym smaku- który daje mleczko kokosowe. No i oczywiście na spodzie z herbatników 🙂

Składniki

Spód:
- 200g herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50g
- 100g masła
- 12g wiórków kokosowych

Masa:
- 450g ser twarogowy
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki sok z cytryny
- ekstrakt z wanilii
- 400g mleczko kokosowe TaoTao (zimne)
- szczypta soli

Na wierzch:
- podpieczone płatki migdałów

Sposób przygotowania

krok 1

Wykonaj spód.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/02/Sernik-kokosowy_herbatniki.398.Still002-300x200.jpg

krok 2

Wykonaj masę: odcedź wodę z mleka kokosowego, gęstą część mleka przenieś do miski. ubijaj mikserem przez 1-2 min. Odstaw na bok.
W misce wymieszaj ser twarogowy, cukier, sok z cytryny i szczyptę soli. Ubijaj aż masa będzie gładka. Dodaj ubite mleko kokosowego.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/02/Sernik-kokosowy_herbatniki.519.Still003-300x200.jpg

krok 3

Masę przenieś na spód. Włóż do lodówki na 8h.

Udekoruj sernik podpieczonymi na patelni migdałami.

https://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/02/Sernik-kokosowy_herbatniki.1091.Still006-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Tarta z musem mango-brzoskwiniowym

Tarta z musem mango-brzoskwiniowym

Ciasta bez pieczenia

Chatka Baby Jagi

Chatka Baby Jagi

Ciasta bez pieczenia

Prosty tort urodzinowy dla dziecka

Prosty tort urodzinowy dla dziecka

Ciasta bez pieczenia

Sernik na zimno z mascarpone i musem z mango

Sernik na zimno z mascarpone i musem z mango

Ciasta bez pieczenia