Mini tarty z mięsem wołowym, z konfiturą z czerwonej cebuli i serem (cheeseburger style)

Herbatnikowe mini tarty z mięsem wołowym, z konfiturą z czerwonej cebuli i serem mozzarella swoim zaskakującym smakiem mogą zadziwić niejednego smakosza burgerów. Jest to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej bułki wypełnionej mięsem i dodatkami.

Składniki

Spód:
- 200 g herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Grube 100g
- szczypta tymianku
- szczypta pieprzu
- szczypta soli

Farsz:
- 1 opakowanie mięso wołowe mielone
- 1 łyżka soli
- 1/2 łyżki pieprzu
- 1 słoik Cebula Czerwona Premium Stovit
- 1 cebula
- oliwa z oliwek
- mozzarella
-1 puszka sos pomidorowy
- suszona bazylia
- sól i pieprz
- czosnek w proszku
- szczypta tymianku

Sposób przygotowania

krok 1

Herbatniki pokrusz na pył w blenderze, dodaj tymianek, pieprz i sól. Połącz składniki i przełóż do foremki do pieczenia. Podpiecz spód przez 7 minut w temp. 180 C.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/02/Tarta-Cheeseburger-Style-z-czerwona-cebula.355.Still003-300x200.jpg

krok 2

Na patelni podsmaż cebulę. Dodaj mięso wołowe, doprawione solą, pieprzem, czosnkiem i bazylią. Smaż aż nie będzie surowe.

Dodaj sos pomidorowy, wymieszaj, podsmaż chwilę i zdejmij z ognia.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/02/Tarta-Cheeseburger-Style-z-czerwona-cebula.885.Still005-1-300x200.jpg

krok 3

Wyłóż cebulę Stovit na spód. Na to mięso, posyp mozarellą. Piecz w 200 C przez 15 minut.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/02/Tarta-Cheeseburger-Style-z-czerwona-cebula.1725.Still011-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Kanapki z łososiem na przyjęcie

Kanapki z łososiem na przyjęcie

Przekąski

Tarta z kurczakiem z zielonym curry

Tarta z kurczakiem z zielonym curry

Przekąski

Tarta grecka bez pieczenia

Tarta grecka bez pieczenia

Przekąski

Tarta ze szpinakiem i fetą

Tarta ze szpinakiem i fetą

Przekąski