DOMOWE LODY JOGURTOWO-MALINOWE

Maliny zmiksowane z jogurtem i bitą śmietaną, a jako dodatek: banan, skórka cytrynowa i bazylia. Cukru tyle co nic. Wszystko to pomiędzy dwoma herbatnikami. Pyszne różowiutkie kanapki lodowe, czyli lody jogurtowo-malinowe, którymi dzieci i dorośli będą zachwyceni!

Składniki

5 opakowań herbatników Jutrzenka Be Be 16 g
120 g mrożonych malin,
30 g cukru pudru,
1 banan,
350 g gęstego jogurtu,
250 ml śmietany kremówki 36%,
skórka otarta z 1 cytryny,
listki mięty lub bazylii

Sposób przygotowania

krok 1

Zamrożone maliny umieść w blenderze razem z bananem.
Dodaj jogurt, skórkę z cytryny i posiekaną miętę lub bazylię. Zmiksuj na gładką masę.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/lody_malinowe_jogurtowe_maliny_bazylia_domowe.mp4.00_00_21_02.Still002-300x200.jpg

krok 2

W misce ubij śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder.
Delikatnie połącz obie masy mieszając łyżką lub łopatką do ciasta.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/lody_malinowe_jogurtowe_maliny_bazylia_domowe.mp4.00_00_32_23.Still003-300x200.jpg

krok 3

Formę wyściel folią spożywczą. Pozostaw dłuższe boki, które posłużą do formowania kanapek.
Ułóż 9 herbatników, na wierzch ułóż masę i ułóż drugą warstwę herbatników, tworząc kanapki. Owiń folią szczelnie i wstaw do zamrażalnika na 2-3 h.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2017/07/lody_malinowe_jogurtowe_maliny_bazylia_domowe.mp4.00_00_41_10.Still004-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

DOMOWE LODY JOGURTOWO-MALINOWE

DOMOWE LODY JOGURTOWO-MALINOWE

Ciasteczkowe lody z bananów

Ciasteczkowe lody z bananów

MROŻONA KAWA Z LODAMI CZEKOLADOWYMI

MROŻONA KAWA Z LODAMI CZEKOLADOWYMI

CIASTECZKOWO-WANILIOWE LODY DOMOWEJ ROBOTY

CIASTECZKOWO-WANILIOWE LODY DOMOWEJ ROBOTY