ORZECHOWE BATONY Z PIANEK MARSHMALLOW

Każdy potrzebuje czasem dnia dziecka - dorośli i dzieci 😉
W tym przepisie zamieniamy pianki, masło orzechowe, orzechowe kamyczki i herbatniki w rewelacyjne batony orzechowe. Krrruche nadzienie, lekko ciągnąca konsystencja masy orzechowej i ten smak!

Składniki

2 łodygi rabarbaru
4 jabłka
100 g migdałów
50 g rodzynek
¼ szklanki wody
½ płaskiej łyżeczki cynamonu
130 g masła
100 g herbatników Petit Beurre Ekstra Kruche Jutrzenka (2 opakowania)
100 g cukru brązowego
opcjonalnie: 100 g parmezanu
opcjonalnie: 100 g jogurtu greckiego

Sposób przygotowania

krok 1

Pianki wrzuć do miski i wstaw do mikrofalówki na 1,5 minuty. Następnie wyjmij, dodaj masło i znów wstaw do mikrofalówki na pół minuty. Po wyjęciu dokładnie wymieszaj.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/Piankowe-batony-z-herbatników.00_00_09_07.Still002-300x200.jpg

krok 2

Masę piankową wymieszaj z masłem orzechowym i dodaj pokruszone herbatniki oraz kamyczki.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/Piankowe-batony-z-herbatników.00_00_15_23.Still003-300x200.jpg

krok 3

Rozłóż równomiernie masę w formie dociśnij i pozostaw do zastygnięcia na 1 h.
Pokrój w kwadraty.

http://jutrzenka.plasmamedia.net/wp-content/uploads/2017/07/Piankowe-batony-z-herbatników.00_00_35_21.Still006-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

ŁATWE SERNICZKI NA ZIMNO

ŁATWE SERNICZKI NA ZIMNO

Desery

Budyń kokosowo-czekoladowy z herbatnikową kruszonką

Budyń kokosowo-czekoladowy z herbatnikową kruszonką

Desery

DOMOWE BATONY CZEKOLADOWE Z POPCORNEM

DOMOWE BATONY CZEKOLADOWE Z POPCORNEM

Desery

Ciasteczkowe masło z bakaliami i krówkami

Ciasteczkowe masło z bakaliami i krówkami

Desery