Mulatki

Herbatniki potrzebują czasami towarzystwa.
Na przykład czekolady;). Przyrządzenie smakowitej, gęstej polewy - która dodaje aksamitnego samku zajmuje dosłowne chwilę.
Przełożenie smarowidłem ( masło orzechowe, dżem ) też:).
I tak powstają haerbatnikowe Mulatki.

Składniki

Spód i góra:
- herbatniki Jutrzenka Petit Beurre BeBe 16g
Masa:
- masło orzechowe (gładkie)
Na wierzch:
- polewa z czekolady Goplana klasyczna gorzka

Sposób przygotowania

krok 1

Każdy z 10 sztuk herbatników BeBe smarujemy obficie masłem orzechowym, a następnie przykładamy drugim herbatnikiem lekko dociskając. Wyrównujemy masę po bokach. Przekładańce układamy na kratce.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/10/1-1-300x200.jpg

krok 2

Polewa: w kąpieli wodnej rozpuszczamy 100 g czekolady deserowej.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/10/3-1-300x200.jpg

krok 3

Każdego przekładańca obficie polewamy czekoladą i zostawiamy do zastygnięcia polewy. Po tym czasie układamy piramidkę na talerzyku deserowym z papierową serwetką w groszki.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/10/4-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Koktajl mleczny z jeżynami

Koktajl mleczny z jeżynami

Desery

Domowy budyń toffee

Domowy budyń toffee

Desery

SZYBKI DESER TRUSKAWKOWY Z BEZĄ I JOGURTEM

SZYBKI DESER TRUSKAWKOWY Z BEZĄ I JOGURTEM

Desery

Andrzejkowe praliny z wróżbami

Andrzejkowe praliny z wróżbami

Desery