Andrzejkowe praliny z wróżbami

Czekoladowo-ciasteczkowe praliny w kształcie kulek to deser , który może grać różne role.
Domowego, pysznego deseru albo ukrytej w czekoladzie wróżby. Polecamy nie tylko na damskie wieczory;)

Składniki

- 150 g herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche 50g
- 500 ml mleka
- 2 tabliczki czekolady Goplana klasyczna gorzka
- puszka masy krówkowej
- wiórki kokosowe
- wróżby zapisane na karteczkach 🙂

Sposób przygotowania

krok 1

Do mleka dodajemy czekoladę i rozpuszczamy ciągle mieszając. Gdy uzyskamy jednolitą konsystencję dodajemy pokruszone herbatniki. Mieszamy aż składniki połączą się w jedną masę. Odstawiamy do wystudzenia.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/11/1-1-300x200.jpg

krok 2

Wystudzoną masę formujemy w kulki w które wkładamy przygotowane wróżby.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/11/2-1-300x200.jpg

krok 3

Gotowe praliny polewamy masą krówkową oraz posypujemy wiórkami kokosowymi 🙂

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/11/miniatura-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Koktajl mleczny z jeżynami

Koktajl mleczny z jeżynami

Desery

Takie inne tiramisu

Takie inne tiramisu

Desery

Owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką

Desery

Mulatki

Mulatki

Desery