Tarta bezowa z owocami leśnymi

Połączenie bezowej chmurki z dżemem z owoców leśnych zdobędzie wielu fanów. Ta łatwa do wykonania tarta z bezą, nie wymaga wielu godzin przygotowań i specjalnych umiejętności. Wystarczy dobry humor, herbatniki i odrobina cierpliwości!

Składniki

Spód:
- 200g herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Grube 100g
- 100g masło

Masa:
- 1 słoik Naturalnie Owocowe owoce leśne (255g) Stovit
- 3 białka
- 150g cukru
- szczypta soli

Sposób przygotowania

krok 1

Zacznij od przygotowania spodu z herbatników.
Masło rozpuść, a herbatniki rozkrusz w blenderze. Połącz oba składniki aż uzyskasz kruszonkę. Wyłóż formę do tarty (20 cm) i podpiecz 10 minut w temperaturze 180 C.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/01/Tarta-bezowa-z-owocami-lesnymi-16x9.427.Still002-300x200.jpg

krok 2

Zawartość słoika wyłóż na wystudzony spód.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/01/Tarta-bezowa-z-owocami-lesnymi-16x9.1082.Still006-300x200.jpg

krok 3

Białka ubj w misie mikserem z solą do uzyskania sztywnej piany i następnie stopniowo dodawaj cukier. Masę przełóż na wystudzony spód i wstaw do rozgrzanego piekarnika (160C) na 35min. Lekko uchyl drzwiczki i wystudź. Połóż na wierzch pozostałą zawartość słoika.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/01/Tarta-bezowa-z-owocami-lesnymi-16x9.1156.Still007-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Tarta rabarbarowa

Tarta rabarbarowa

Ciasta pieczone

Sernik od Millenialsów

Sernik od Millenialsów

Ciasta pieczone

Seromak

Seromak

Ciasta pieczone

Ciasto bananowo- kokosowo- sezamowe

Ciasto bananowo- kokosowo- sezamowe

Ciasta pieczone