Sernik wigilijny od babci

Serniki to hit nie tylko na wyjątkowe okazje. Spód z herbatników robi się sam;)
Potem tylko utrzeć ser -osłodzić dodatkami i sernik gotowy.
Może być wigilijny do babci albo mamy 🙂

Składniki

- 6 opakowań herbatników Jutrzenka Petit Beurre BeBe 16g Masa twarogowa:
- 1 kg twarogu mielonego
- 2 łyżeczki budyniu śmietankowego
- 1,5 szklanki cukru
- 150g masła
- 8 jajek
- cukier waniliowy
- cytryna (skórka z całej, sok z połowy)

Sposób przygotowania

krok 1

Ucieramy masło z cukrem, 1 jajkiem, sokiem i skórką z cytryny.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/12/krok1-300x200.jpg

krok 2

Dalej miksujemy, dodajemy po porcji twarogu i 1 jajku, naprzemiennie, aż wykorzystamy składniki.
Na koniec dodajemy budyń.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/12/krok2-300x200.jpg

krok 3

Na spód blachy wykładamy herbatniki i wylewamy masę serową.
Resztą herbatników dekorujemy górę. (Spód musi być wyłożony całkowicie, a na górze zostawiamy łatki).
Pieczemy około 1h w 160°C.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/12/miniatura-2-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Ciasto marchewkowo-piernikowe

Ciasto marchewkowo-piernikowe

Ciasta pieczone

Tarta ze śliwkami i budyniem

Tarta ze śliwkami i budyniem

Ciasta pieczone

Sernik wigilijny od babci

Sernik wigilijny od babci

Ciasta pieczone

Miodownik Świąteczny

Miodownik Świąteczny

Ciasta pieczone