Tarta orzechowa

Orzechy włoskie zalane miodem, na kruchym, czekoladowym spodzie.
Po prostu tarta orzechowa - karma dla ducha, ciała i w tym mózgu.
Dla uczniów w każdym wieku 😉

Składniki

Ciasto:
- 3 opakowania herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Grube 100g
- 2 tabliczki czekolady deserowej
- 50 g masła

Krem:
- 300 g śmietanki 36%
- 3 łyżki masła orzechowego
- 50 g cukier puder
- 40 g płatków migdałów
- 100 g orzechów włoskich
- 5 łyżek miodu

Sposób przygotowania

krok 1

Do zblendowanych herbatników dodajemy rozpuszczoną czekoladę i masło i dokładnie mieszamy. Gotową masę wylewamy na blachę i wstawiamy do lodówki.
Aby uzyskać krem do tarty ubijamy śmietankę z cukrem na sztywno.Dodajemy masło orzechowe, płatki migdałów i dokładnie mieszamy.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/09/1-7-300x200.jpg

krok 2

Gotowy krem wykładamy na schłodzony spód i ponownie wstawiamy do lodówki.
Orzechy i migdały prażymy na patelni. By wydobyć ich aromat dodajemy miód i chwilę gotujemy, aż orzechy będą oblepione złocistą masą.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/09/2-4-300x200.jpg

krok 3

Lekko przestudzone wykładamy na krem.
Tarta orzechowa gotowa:)

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/09/3-6-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Kostka toffi bez pieczenia

Kostka toffi bez pieczenia

Ciasta bez pieczenia

TARTA CZEKOLADOWA BEZ PIECZENIA

TARTA CZEKOLADOWA BEZ PIECZENIA

Ciasta bez pieczenia

Kolorowy tort galaretkowy

Kolorowy tort galaretkowy

Ciasta bez pieczenia

Tarta z różami czyli jabłecznik

Tarta z różami czyli jabłecznik

Ciasta bez pieczenia