Kolorowy tort galaretkowy

Kolorowy tort galaretkowy na herbatnikach jest dobry na wszystko. Burzę, deszcz i upał🙂. Orzeźwia, osładza dzień i cieszy oko.

Składniki

- 6 paczek galaretek po 2 z koloru (kombinacja dowolna) . W przepisie użyte 2 agrestowe ,2 przezroczyste ,2 owoce leśne
- 6 łyżek żelatyny
- po 2 duże garści owoców: winogron, borówek i truskawek
- 2 herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Grube 100g

Sposób przygotowania

krok 1

Galaretki po 2 sztuki w 3 osobnych miskach mieszamy z 1 litrem gorącej wody. Do każdej miski dodajemy po 2 łyżki stołowe żelatyny dokładnie mieszając. Do każdej z galaretek wrzucamy owoce. Pierwszy smak galaretki wlewamy do dużej miski na dno. Wstawiamy do lodówki analogicznie postępujemy z kolejnymi warstwami . Pilnujmy aby pozostałe wartswy nie ścięły się za bardzo. Chłodzimy owoce przed wrzuceniem do galaretki- pomoże to w jej szybszym krzepnięciu.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/07/2-2-300x200.jpg

krok 2

Gdy pierwsza warstwa jest widocznie zastygła, wlewamy po kolei następne. Wylewany 3 warstwę i na nią układamy herbatniki.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/07/5-300x200.jpg

krok 3

Wstawiamy do lodówki - chłodzimy aż do uzyskania efektu całkowitego jej zastygnięcia. .Wkładamy nasze dzieło do miski z gorącą wodą na chwilę i przekładamy na talerz piękny tort.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/07/1-2-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Miodownik albo krówka

Miodownik albo krówka

Ciasta bez pieczenia

Tarta Toffi

Tarta Toffi

Ciasta bez pieczenia

Sernik bardzo truskawkowy

Sernik bardzo truskawkowy

Ciasta bez pieczenia

Sernik na zimno z mascarpone i musem z mango

Sernik na zimno z mascarpone i musem z mango

Ciasta bez pieczenia