Ciasto z konfiturą malinową i ciasteczkową kruszonką

Tarta, łatwa do upieczenia-prosta, przepyszna. Konfitury malinowe i kruszonka sprawiają, że chce się jeść i jeść.
Spód z herbatników kruchy - doskonale się komponuje z topem;) tarty.

Składniki

Spód:
- 200 g herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Grube 100g
- 100 g masło

Wypełnienie:
- Stovit konfitura malinowa
- Kruszonka zrobiona ze spodu

Sposób przygotowania

krok 1

Przygotój spód: rozkrusz ciastka w blenderze i dodaj rozpuszczone masło. Wyłóż ciastka z masłem do formy, odłóż małą część na dekorację z kruszonki. Spód w formie podpiecz w piekarniku, 10 minut przez 180 stopni.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/05/1-300x200.jpg

krok 2

Na spód wyłóż konfiturę malinową Stovit.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/05/5-300x200.jpg

krok 3

Udekoruj kruszonką z herbatników i masła.

http://petit-beurre.pl/wp-content/uploads/2018/05/6-300x200.jpg

Zobacz więcej przepisów

Tarta ananasowo-kokosowa bez pieczenia

Tarta ananasowo-kokosowa bez pieczenia

Ciasta bez pieczenia

Tort z kremem waniliowym

Tort z kremem waniliowym

Ciasta bez pieczenia

Sernik na zimno z mascarpone i musem z mango

Sernik na zimno z mascarpone i musem z mango

Ciasta bez pieczenia

Tarta kokosowa z budyniem czekoladowym

Tarta kokosowa z budyniem czekoladowym

Ciasta bez pieczenia